Close

Završen projekt Kao prijatelji

U četvrtak, 28. ožujka 2019. završen je projekt “Kao prijatelji” koji je udruga Zvono provodila od 28. ožujka 2017. Projekt “Kao prijatelji” financirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a bio je usmjeren na pružanje usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom.
Tijekom projekta za 9 osoba s invaliditetom osigurana je usluga osobnog asistenta, a opći cilj projekta bio je jačanje socijalnog uključivanja osoba s invaliditetom. Osobni asistenti pružali su osobama s invaliditetom podršku u svakodnevnim aktivnostima u kućanstvu i lokalnoj zajednici, a zajedničkim snagama radili su na osamostaljivanju osoba s invaliditetom te na pripremi za samostalan život i život uz podršku.
Tijekom projekta provedena je i edukacija osobnih asistenata i korisnika usluge osobne asistencije. Tijekom edukacije sudionici su sudjelovali na sljedećim tematskim cjelinama: uvod u osobnu asistenciju, aktivna podrška za osobe s invaliditetom, komunikacijske vještine i rješavanje sukoba.
Osobni asistenti redovito su se sastajali na sastancima tijekom kojih su dobivali podršku projektnog tima u obavljanju svojih svakodnevnih zadataka.
Udruga Zvono u sljedećem razdoblju očekuje nastavak provedbe projekta te pružanje usluge osobne asistencije za 18 osoba s invaliditetom.

Skip to content