Close

Održane edukacije "Biti volonter"

U srijedu, 14. listopada i četvrtak, 15. listopada Lokalni volonterski centar Zvono održao je edukaciju “Biti volonter” i pripremnu radionicu za volontere “Karakteristike osoba s intelektualnim teškoćama” u Orahovici i Požegi.

Kroz projekt SOS-NET koji provodi udruga Zvono, a čiji je cilj unaprjeđenje sposobnosti organizacija civilnog društva za pružanje socijalnih usluga i jačanje partnerstva s dionicima koji djeluju na području pružanja socijalnih usluga u 5 slavonskih županija održane su navedene edukacije u Orahovici za volontere udruge Jaglac te u Požegi za volontere udruge Mi.

Cilj edukacija bio je upoznati volontere s pojmom volonterizma te s osnovnim zakonskim obvezama volontera i organizatora volontiranja. S obzirom na područje djelovanja udruga volonteri su imali priliku biti upoznati s osnovnim principima rada s osobama s intelektualnim teškoćama.

Organizacije su provedenim edukacijama stekle kompetencije za kvalitetno organiziranje volonterskog rada u svojoj lokalnoj zajednici.

 

Skip to content