Close

Zdravi eko život

U petak su nam se na Citadeli pridružila djeca skupine Pužići Dječjeg vrtića Maza, Valpovo na radionici „Zdravi eko život“.

Radionicu smo započeli obilaskom Citadele; permakulturnih vrtova, plastenika i kompostera.

Zabave i kreativnosti nije nedostajalo; djeca su se pozabavila oslikavanjem platnenih torbi, gdje smo učili o važnosti recikliranja i očuvanja okoliša te korištenja trajnih torbi umjesto jednokratnih plastičnih vrećica. Također smo bojali puzzle u obliku planeta Zemlje i hranilice za ptice, koje će krasiti prostor dječjeg vrtića.

Potom smo predahnuli na pikniku na otvorenom, u bogatoj prirodi Citadele, gdje smo razgovarali o vrtlarenju, biljkama i važnosti povrća kao namirnica za zdrav život. Stečeno znanje smo odmah primijenili. Djeca su imala priliku sama posijati cvijeće i začinsko bilje u malim plastenicima koje su ponijeli sa sobom u vrtić. Također je zasađeno nekoliko sadnica stabala koje će krasiti okoliš Udruge, a ovom aktivnošću nastojalo se osvijestiti važnost sadnje stabala i brige za prirodu od malih nogu.

Nakon produktivnog, aktivnostima ispunjenog dana okrijepili smo se uz vafle, kiflice, voće i sokove te nastavili ugodno druženje uz igru u prirodi.

Radionica je provedena u sklopu projekta „Održivi odgoj za održivi razvoj“ koji financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

Skip to content