Zaželi bolje 3

Izvršna direktorica Tena Anić potpisala je 14. veljače 2024. godine Ugovor s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Uredom za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije za provedbu projekta „Zaželi bolje 3“ iz Programa „ZAŽELI – prevencija institucionalizacije“. Ukupna vrijednost projekta je 816.000,00 EUR za razdoblje od 36 mjeseci. Projekt je financiran bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda 85% te Državnog proračuna Republike Hrvatske 15%. Partner na projektu je Grad Beli Manastir.

Glavni cilj ovog projekta je pružanje kvalitetne socijalne usluge ranjivim skupinama, osobama u nepovoljnom položaju na područjima Osječko-baranjske županije te prevencija institucionalizacije i socijalne isključenosti kroz pružanje potpore u svakodnevnom životu.

Pozivaju se sve osobe starosti 65 i više godina te osobe s invaliditetom starije od 18 godina, a koje imaju utvrđen treći ili četvrti stupanj težine invaliditeta, koji imaju potrebu za uslugom potpore i podrške u svakodnevnom životu na području gradova Belišća, Valpova, Belog Manastira te prigradskih naselja navedenih gradova da se prijave na Javni poziv za iskaz interesa.