Close

Završna konferencija projekta STEP IN

Poziv za završnu konferencijuUdruga djece i mladih s poteškoćama u razvoju ”ZVONO” iz Belišća i Međunarodna federacija (Internationaler Bund e.V., IB Süd ) iz Stuttgart provodi projekt Korak u – zapošljavanje uz podršku osobama sa intelektualnim teškoćama u Hrvatskoj. Projekt se u originalnom nazivu zove Step IN- Supported Employment for People with Intellectual Disabilities in Croatia. Projekt STEP IN odobren je i započeo 20.5.2015. a trajat će do 19.9.2016. godine. STEP IN sufinancira Europska Unija iz Europskog Socijalnog Fonda sa 143.834,20 eura, a ukupna vrijednost projekta je 152.464,25 eura.
Projekt je usmjeren na podupiranje integracije nezaposlenih osoba s intelektualnim teškoćama koji su na tržištu rada.
Specifični ciljevi projekta su: 1. Povećanje zapošljivosti osoba s intelektualnim teškoćama na području Osječko-baranjske županije provedbom programa osmišljenog ” po mjeri” koji podržava zapošljavanje (ZUP) i 2. Jačanje kapaciteta stručnjaka koji rade s osobama s invaliditetom.
Program Zapošljavanja uz podršku je orijentiran na kompetencije osoba sa invaliditetom i nudi po mjeri osmišljen program zapošljavanja i stupanj potpore prilagođen potrebama pojedinca. Projekt također nudi model zapošljavanja osoba s invaliditetom u tvrtkama i lokalnoj zajednici uspostavom mentorskog programa te pružanjem pedagoške potpore za svoje zaposlenike.
Program ZUP(SE) u sklopu projekta STEP IN proveli su educirani treneri kod deset poslodavaca sa područja gradova Belišća i Valpova, kroz slijedeće elemente: savjetovanje za karijeru i podrška za zapošljavanje, šestomjesečna praksa 30 korisnika uz podršku 6 radnih trenera, 30 radionica za poboljšanje vještina i ključnih kompetencija korisnika projekta.

Zvono i IB organiziraju završnu konferenciju na kojoj će predstaviti rezultate projekta i publikaciju Korak u zapošljavanje uz podršku koja je proizašla kao rezultat projekta STEP IN i služit će u budućnosti kao alat u provedbi programa ZUP (Zapošljavanja uz podršku).

POZIV
Na završnu konferenciju projekta STEP IN- zapošljavanje uz podršku osobama sa intelektualnim teškoćama u Hrvatskoj

Završna konferencija projekta STEP IN održat će se

06. rujna 2016. u 11 sati

u Centru za kulturu Sigmund Romberg
na adresi Kralja Tomislava 194, Belišće

Prijava za sudjelovanje vrše se slanjem popunjenog prijavnog obrasca na email: zvono@os.t-com.hr
Rok za prijavu je do 05. rujna 2016. godine do 13 sati.

Voditeljice projekta
Anita Andrašek-Mihaljević, Zvono
Victoria Vogt-Mc Adam, IB

Poziv
Program Konferencije

Prijavni obrazac

Skip to content