Close

ZAVRŠIO 8. FESTIVAL ZVONI ZVONO

Od 19. do 21. svibnja u udruzi Zvono se odvijao Festival alternativnih oblika rehabilitacije Zvoni Zvono. Ove godine udruga Zvono organizirala je osmi po redu Festival Zvoni Zvono na kojem su sudjelovale brojne organizacije s područja cijele Hrvatske.
Festival je trajao tri dana, a ukupno je sudjelvalo oko 400 sudionika.
Prvi dan Festivala organizirane su radionice za djecu vrtićke dobi i niže osnovnoškolske dobi, a najzanimljivije su i ove godine bile radionice DVD-a Veliškovci, Izviđačkog odreda Iovallios Valpovo te Škole za obuku pasa Prias Višnjevac. Posebno je bila zanimljiva i radionica Baraber Extreme Team Belišće koji su najmlađima približili ekstremne sportove i pripremili im zanimljivi poligon i spuštanje užetom.
Drugi dan Festivala bio je usmjeren osnovnoškolcima, a sudjelovali su u radionicama kao što su strip radionica, DJ radionica, trka sa zadacima, oslikavanje majica te plesna radionica koju je vodila Mira Sekereš iz plesnog studia Shine Osijek.
Treći dan Festivala bio je organiziran za srednjoškolce koji su na Citadeli sudjelovali u plesnoj radionici, radionici timskog rada, a imali su priliku i naučiti ponešto o veslanju od članova Kluba Baraber Extreme Team.
Tijekom tri dana Festivala sudjelovali su sudionici iz dječjih vrtića, osnovnih i srednjih škola s područja cijele Osječko – baranjske županije, a za pripremu ručka za sve sudionike pobrinula se udruga Kotličari.
Radionice su bile organizirane za djecu i mlade, a njihovi su učitelji, odgojitelji, nastavnici i stručni suradnici također su sudjelovali na edukativnim radionicama i predavanjima.
U organizaciju Festivala uključio se i velik broj volontera Lokalnog volonterskog centra koji su svojim angažmanom doprinijeli kvaliteti Festivala, a ujedno su svojim aktivnostima sudjelovali u manifestaciji Hrvatska volontira koju je organizirala Hrvatska mreža volonterskih centara. Na Festivalu je sudjelovalo više od 15 volontera koji su u tri dana Festivala odradili oko 300 volonterskih sati.
Osim Lokalnog volonterskog centra Zvono u organizaciju Festivala uključili su se i mladi iz Kluba mladih Garaža koji su svojim znanjima i vještinama pridonijeli raznolikosti radionica na Festivalu.
Udruga Zvono i Lokalni volonterski centar Zvono još jednom se zahvaljuju svim sudionicima i voditeljima radionica!

Skip to content