Zaposlenice udruge Zvono su sudjelovale na zajedničkoj fokus grupi s mladima, donosiocima odluka i poslodavcima u Osijeku

U okviru projekta “Vrijedim za dvoje“, u Osijeku je, 25. rujna ove godine, održana završna aktivnost usmjerena ka razvoju i vrjednovanju volonterstva u svrhu lakšeg uključivanja volontera na tržište rada. Završna aktivnost organizirana je u obliku zajedničke fokus grupe na kojoj su sudjelovali mladi, donosioci odluka (članovi LPZ-a) te predstavnici poslodavaca s područja Slavonije i Baranje.
Cilj ove završne aktivnosti, temeljen na rezultatima provedenog istraživanja s mladima i poslodavcima, bio je, osim donošenja zaključak i preporuka za daljnji razvoj volonterstva te unaprjeđenje vrjednovanja volonterskog angažmana u svrhu lakšeg uključivanja volontera/ki na tržište rada, koji će u obliku preporuka biti poslani poslodavcima širom istočne Hrvatske, utjecati i na izradu novih mjera i aktivnosti u okviru Županijskih strategija razvoja ljudskih potencijala, te na taj način sustavnije doprinijeti razvoju i vrednovanju volonterstva.

IZVOR: http://proni.hr/zajednicka-fokus-grupa-s-mladima-donosiocima-odluka-i-poslodavcima-u-osijeku/