Close

ZAPOSLENICA UDRUGE ZVONO SUDJELOVALA NA YINTRO TRENINGU

U razdoblju od 24. – 28.10.2016.godine zaposlenica Udruge Zvono i aktivna članica Kluba mladih Garaža sudjelovala je na treningu koji se odvijao u Osijeku, po programu ERYICA-e (European Youth Information and Xouncelling Agency) nakon kojeg će dobiti ERYICA-in certifikat.

Ovaj petodnevni trening YINTRO (Youth information training) kojeg je organizirao Regionalni info-centar za mlade namijenjen je djelatnicima u radu na informiranju mladih i onih koji se žele ozbiljno time baviti.

Na edukaciji se govorilo o ključnim pojmovima, povijesnom razvoju informativnog rada s mladima, načelima i principima, razlike između podatka, informacije i znanja. Trening je bio usmjeren na upoznavanju potreba mladih ljudi, te kako što kvalitetnije prenijeti informacije do krajnjeg korisnika.

Trening program „YINTRO – Iskorak u informiranje mladih“ razvijen je i certificiran od strane Europske agencije za informiranje i savjetovanje mladih – ERYICA, koja ujedno i izdaje certifikate svima koji zadovolje kriterije prolaznosti i usvajanja programskog sadržaja. Treneri koji mogu provoditi aktivnosti treninga „YINTRO – Iskorak u informiranje mladih“ kao i treninga za trenere također su certificirani treneri ERYICA-e.

Na treningu su sudionici bili upoznati s pozadinom i principima informativnog rada s mladima, što je obuhvaćalo definiranje ključnih termina, principe i razvoj informativnog rada s mladima. Trening je provodila Irena Mikulić, od strane ERYICA-e certificirana trenerica te voditeljica obrazovnog programa PRONI Centra za socijalno podučavanje.

Sudionici su razgovarali i o Informiranju mladih u praksi. Ovo područje obuhvaćalo je organizaciju informativnog rada s mladima, traženje i izvori informacija, odabir kvalitetne informacije, kreiranje i dizajniranje info-proizvoda za mlade. Osim toga, sudionici su upoznati s radom Europske agencije za informiranje i savjetovanje mladih – ERYICA, Zajednicom informativnih centara za mlade u Hrvatskoj te radom Regionalnog info-centra za mlade Osijek. Dubljim uvidom u ono što stoji iza samog naziva Info-centra za mlade i nekoliko uvodnih rečenica objašnjenja čime se on bavi, prisutni su osvijestili važnost i ozbiljnost u pristupu informativnom radu s mladima.

Skip to content