Close

Započeo projekt „Znanjem i inovacijama prema rastu konkurentnosti turizma kontinentalne Hrvatske“

U sklopu projekta “Znanjem i inovacijama prema rastu konkurentnosti turizma kontinentalne Hrvatske”, UP.02.2.2.03.0053, Učilište Janus održalo je svoju prvu konferenciju u prostorima Hrvatske Gospodarske komore u Osijeku kako bi predstavilo projektne partnere te plan i program izvođenja besplatnih edukacija. Trajanje projekta je 24 mjeseca, a ukupna vrijednost 1.957.088,97 kuna.
Cilj projekta: Učilište Janus u partnerstvo s udrugama Zvono i Breza i dva ugostiteljska objekta (Omnia, Nova Furca) razvit će inovativne programe osposobljavanja u sektoru turizma. Osposobljavanja u struci i pripreme za tržište rada proći će 40 nezaposlenih osoba, a 14 predavača i mentora usavršit će svoje kompetencije. Projekt će doprinijeti rastu konkurentnosti turizma kontinentalne Hrvatske.
Ciljne skupine su: 14 osoba mlađih od 25 (mlade osobe koje žive izvan svojih obitelji), 14 osoba starijih od 54 godine i 12 osoba s invaliditetom (uglavnom osobe mlađe od 25 godina). Za ciljne skupine organizirat će se 3 programa obrazovanja odraslih: slastičar, kuhar, konobar, sommelier. Članovi ciljnih skupina (odabrani putem oglasa i javnih poziva u medijima, diseminacijom letaka i anketiranjem u područnom uredu HZZ-a) će po završetku projekta steći prvu kvalifikaciju ili višu razinu kvalifikacije čime su povećali svoju zapošljivost na tržištu rada.

Skip to content