Close

Započela provedba projekta "Šalji dalje"

Udruga Zvono započela je s provedbom projekta „Šalji dalje“. Projekt je usmjeren razvoju volonterstva na području tri slavonske županije: Osječko – baranjske, Požeško – slavonske i Virovitičko – podravske. Projekt financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.171.822,24 kune, a predviđeno trajanje projekta je od 01.08.2017. do 31.07.2019.

Partneri na projektu su udruga Slap iz Osijeka, udruga Jaglac iz Orahovice, SŠ Marka Marulića Slatina, SŠ Stjepan Ivšić Orahovica i Grad Belišće.

Opći cilj projekta je poticanje i razvoj suradnje između organizacija civilnog društva, javnih ustanova te jedinica lokalne i područne samouprave kako bi se uspostavili kvalitetni i održivi volonterski programi koji će doprinijeti razvoju lokalnih zajednica.

Kroz provedbu projekta „Šalji dalje“ želimo primijeniti inovativne pristupe podrške ranjivim skupinama društva u procesu njihove integracije te želimo uvoditi nove volonterske prakse s ciljem poticanja aktivizma kod mladih. Posebnu pozornost tijekom provedbe projekta usmjerit ćemo na razvoj inkluzivnih volonterskih programa te osnaživanje organizatora volontiranja za kreiranje i provedbu kvalitetnih volonterskih programa.

Aktivnosti koje će se provoditi kroz projekt „Šalji dalje“ su:

  • Organizacija edukacija i radionica usmjerenih osnivanju školskih volonterskih klubova
  • Organizacija volonterskih kampova
  • Organizacija volonterskih akcija
  • Edukacija o menadžmentu volontera i volonterskih klubova
  • Edukacija o inkluzivnom volontiranju i volontiranju u timovima
  • Organizacija inkluzivnih volonterskih aktivnosti
  • Edukacije o volonterstvu za građane
  • Podrška za školske volonterske klubove
  • Uređenje prostora za smještaj i edukaciju volontera na području tri županije

 

Tijekom provedbe projekta radit će se na razvoju volonterstva na području tri županije, kroz radionice i edukacije mladi će se pripremati za aktivno sudjelovanje u životu zajednice, a u volonterske aktivnosti uključivat će se i osobe s invaliditetom i druge osobe iz ranjivih skupina društva.

U prvom razdoblju provedbe projekta radit će se na uređenju prostora za smještaj i edukaciju volontera te na organizaciji radionica i edukacija za mlade.

 

Kontakt osobe:

Predsjednica udruge: Mira Anić

Voditeljica projekta: Natalija Štepanko

Skip to content