Close

Volonterske akcije učenika!

Kroz projekt „Puzzle“ koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih, a provodi ga Lokalni volonterski centar Zvono osnovana su tri volonterska kluba učenika OŠ Šećerana.
Učenici su osnovali svoje volonterske klubove u područnim školama Baranjsko Petrovo Selo te Branjin Vrh, ali i u matičnoj školi u Šećerani.
Tijekom svibnja učenici su sudjelovali u volonterskim akcijama koje su sami osmislili, a organizirali i proveli uz pomoć svojih nastavnika.
Prva volonterska akcija održana je u Baranjskom Petrovom Selu, a učenici su sa svojim nastavnicama čistili okoliš oko škole i dječjeg igrališta. Učenici redovito održavaju okoliš, čiste smeće, sade drveće i brinu o posađenom bilju.
U akciji je sudjelovalo 11 učenika od 4. – 6. razreda, a učenici nastavljaju s osmišljavanjem volonterskih akcija i za sljedeću školsku godinu.
U planu su još dvije volonterske akcije – prikupljanje potrepština za socijalnu samoposlugu Beli Manastir i šetnja pasa iz azila.

Projekt “Puzzle” provodi Lokalni volonterski centar Zvono u partnerstvu sa Gradom Belišće, OŠ Šećerana, OŠ Belišće, Centrom za socijalnu skrb Valpovo i Vatrogasom zajednicom grada Belišća. Projekt se provodi od 1. kolovoza 2015. do 31. srpnja 2016., a cilj je promoviranje volonterizma za dobrobit lokalne zajednice.
Kroz projekt osnovana su tri učenička volonterska kluba Baranji te se na taj način već od osnovnoškolske dobi utječe na razvoj tolerancije i uvažavanja različitosti te na aktivno uključivanje u život lokalne zajednice.

Skip to content