Close

Uvod u manadžment u Požegi!

U utorak, 11. srpnja u Požegi, u prostoru udruge Zvono i udruge Oppidum, je održana radionica „Uvod u menadžment volontera“ za predstavnike organizacija civilnog društva. Radionica je provedena u sklopu projekta „Puzzle Plus“ koji financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Tijekom radionice predstavnici 5 organizacija civilnog društva upoznali su se s osnovama menadžmenta volontera, s pojmovima povezanim uz menadžment, sa zakonskim okvirom volontiranja u RH te su kroz praktične radove i interaktivne metode radili na jačanju svojih kapaciteta upravljanja volonterima.

Radionica je usmjerena na razvoj sposobnosti, znanja i vještina te stavova sudionika s ciljem unaprjeđenja volonterskih programa u organizacijama civilnog društva. Kroz aktivno sudjelovanje sudionici su se upoznali s metodologijom i tehnikama pronalaženja volontera, njihovog motiviranja, edukacije, ali i metodama evaluacije i supervizije.

Cilj projekta „Puzzle Puls“ je stvaranje poticajnog okruženja za poboljšanje kvalitete života svih članova zajednice, posebno obitelji slabijeg imovinskog statusa, stanovnika ruralnih područja i marginaliziranih skupina društva. Cilj projekt je i doprinijeti rješavanju problema u zajednici te osnaživati pojedince i društvo u cjelini, smanjiti socijalnu isključenost i razlike u društvu kroz promoviranje i razvoj volonterstva.

Projekt traje od 1. kolovoza 2016. d o31. srpnja 2017., a provedbom projekta ostvarili smo sljedeće rezultate:

  1. Provedene 3 edukacije „Biti volonter“
  2. Proveden radionice „Zavolontiraj se“ za učenike osnovnih i srednjih škola
  3. Održana 2 predavanja o kompetencijama stečenim volontiranjem
  4. Provedene edukacije „Uvod u menadžment volontera“
  5. Održana 2 edukativna predavanja o izdavanju Potvrde o kompetencijama stečenim volontiranjem
  6. Dodijeljena volonterska nagrada u tri kategorije: volonter godine, organizacija – primjer dobre prakse uključivanja volontera, školski volonterski klub – primjer dobre prakse
  7. 7 mladih osoba s invaliditetom uključeno u redovne volonterske akcije i aktivnosti LVC-a
  8. Provedene 2 radionice „Inkluzivno volontiranje i volontiranje u timovima“ za 15 mladih osoba s invaliditetom
  9. Za više od 30 djece iz osnovne škole organizirana pomoć u učenju
  10. LVC sudjelovao u 5 manifestacija u lokalnoj zajednici
Skip to content