Close

Uspješno proveden projekt Zeleni inkubator

Udruga Zvono u partnerstvu s Obrtničkom školom Požega započela je s provedbom projekta “Zeleni inkubator” u ožujku ove godine.

Projekt je usmjeren na osnaživanje mladih za sudjelovanje u aktivnostima društvenog poduzetništva s ciljem rješavanja problema nezaposlenosti. Projekt financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku s iznosom od 75.000,00 kuna. Projekt je započeo 1. ožujka i završio je 31. listopada 2020.

Kroz provedbu edukativnih radionica o društvenom poduzetništvu radilo se upoznavanju mladih s društvenim poduzetništvom. Mladi su se upoznali s terminologijom važnom za društveno poduzetništvo, osnovnim pravnim oblicima poduzeća u Hrvatskoj, mogućnostima osnivanja društvenog poduzeća te razlikama između klasičnog i društvenog poduzetništva.
Upoznavanjem mladih s inovativnim oblicima zapošljavanja i samozapošljavanja, mlade osobe poticalo se na aktivno sudjelovanje u rješavanju problema nezaposlenosti. Mladi su aktivno sudjelovali na radionicama. Osim toga, radilo se na razvoju komunikacijskih vještina, aktivnom slušanju i poslovnoj komunikaciji, pisanju životopisa i zamolbe za posao. Kroz vježbe simulacija razgovora za posao, mladi su se pripremali za razgovore s potencijalnim poslodavcima, a provedene radionice potaknule su mlade na kreativnost u rješavanju problema i osnažile ih za snalaženje u različitim životnim situacijama.

Kroz edukativne radionice mladi su se upoznali s inovativnim oblicima zapošljavanja, razvijali vlastite komunikacijske vještine, stekli nova znanja i vještine samopredstavljanja te su spremniji za daljnje sudjelovanje u aktivnostima. Na ovaj način ih se osnažuje za samozapošljavanje i sudjelovanje u društveno – poduzetničkim aktivnostima.

Skip to content