Close

Udruga Zvono obilježila Međunarodni dan Volontera i Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Udruga „Zvono“ je i ove, kao i prethodnih godina, obilježila Međunarodni dan volontera i Međunarodni dan osoba s invaliditetom. Tim povodom je 04.12.2015 organizirana prigodna  svečanost  na kojoj su sudjelovali članovi, zaposlenici, korisnici, volonteri i ostali zainteresirani. Dodatni povod za slavlje  bila je i dodijeljena nagrada Udruzi „Zvono“ za inkluzivni volonterski program „Volunteer New Deal“.  „Volunteer New Deal“ je projekt  koji u volonterske aktivnosti uključuje osobe s invaliditetom i intelektualnim teškoćama te druge marginalizirane skupine u zajednici. Kroz ovaj program članovi udruge „Zvono“ od korisnika volonterskih usluga postaju pružatelji volonterskih usluga i svoja znanja, vještine i vrijeme daju zajednici.

Volonterski poslovi u koje se uključuju volonteri kroz ovaj program su poslovi u domovima za starije i nemoćne – druženje s korisnicima, pomoć oko čišćenja i prehrane, pomoć samačkim kućanstvima u ruralnim područjima, sudjelovanje u većim volonterskim aktivnostima u lokalnoj zajednici.
Zahvalnicu za poseban doprinos lokalnoj zajednici Volonterski centar Osijek uručio je i našem volonteru Željku Barjaktareviću koji se kroz program „Volunteer New Deal“ uključio u sve provedene aktivnosti i sudjelovao u svim volonterskim akcijama u lokalnoj zajednici.

Na ovoj prigodnoj svečanosti sudionicima je predstavljen i Projekt SOS-NET. Također su nazočni informirani o osnivanju Mreže pružatelja socijalnih usluga SOS-NET i skorom pokretanju web portala putem kojega će se organizirati Internet burza socijalnih usluga.

Skip to content