Close

Udruga Zvono dobitnica volonterske nagrade!

U ponedjeljak, 7.prosinca Volonterski centar Osijek obilježio svoju 10. godišnjicu i dodijelio volonterske nagrade u nekoliko kategorija.

Jedna od dobitnica volonterske nagrade je i udruga „Zvono“ koja je nagrađena za inkluzivni volonterski program „Volunteer New Deal“. „Volunteer New Deal“ volonterski je program koji u volonterske aktivnosti uključuje osobe s invaliditetom i intelektualnim teškoćama, te druge marginalizirane skupine društva. Kroz ovaj program članovi udruge „Zvono“ od korisnika volonterskih usluga postaju pružatelji volonterskih usluga i svoja znanja, vještine i svoje vrijeme daju zajednici. Volonterski poslovi u koje se uključuju volonteri kroz ovaj program su poslovi u domovima za starije i nemoćne – druženje s korisnicima, pomoć oko čišćenja i prehrane, pomoć samačkim kućanstvima u ruralnim područjima, sudjelovanje u većim volonterskim aktivnostima u lokalnoj zajednici.

Zahvalnicu za poseban doprinos lokalnoj zajednici Volonterski centar Osijek uručio je i našem volonteru Željku Barjaktereviću koji se kroz program „Volunteer New Deal“ uključio u sve provedene aktivnosti i sudjelovao u svim volonterskim akcijama u lokalnoj zajednici.

Osim udruge „Zvono“ nagradu za vlonterski angažman pojedinca dobili su:

Mirta Faktor

Vladimir Stanić

Ivanka Kasumović i Tomislav Pavlinek

Ema Rajndl – posthumno

Antun Ćosić

Ivančica Raić

Nagradu u kategoriji  – Primjeri dobre prakse uključivanja volontera dobili su:

Udruga za rad s mladima „Breza“

Udruga djece i mladih s poteškoćama u razvoju „Zvono“

Udruga „Otvoreno srce“ Našice

U kategoriji – Doprinos razvoju školskog volontiranja dobitnici nagrade su:

Elektrotehnička i prometna škola Osijek

Osnovna škola Kralja Tomislava Našice

 

Još jednom čestitamo Volonteskom centru Osijek i želimo im još puno uspješnih godina!

Skip to content