Close

Travanj u KM Garaža

Četvrti smo mjesec započeli organizacijom izložbe fotografija osoba s invaliditetom u suradnji s Gradskom knjižnicom i čitaonicom u Belišću, okupljali se za dogovore, obilazili grad u potrazi za najprikladnijim fotografijama te na sastancima Kluba samozastupnika osmišljavali tekstove koje ćemo uz fotografije uklopiti koristeći metodu photovoice. Izložba više nije u prostorima Knjižnice, ali se još uvijek može pogledati u Garaži.

Ovog smo mjeseca dvaput organizirali društvene igre, biciklom išli na piknik, posjetili Citadelu, prošetali portalom kroz šumu, odmorili na svetištu Sv. Ana u Bistrincima.

Jednu smo subotu odvojili za posjet osječkom Azilu kako bismo prošetali pse i educirali se o kastriranju i udomljavanju, a, jednako bitno, krajem mjeseca imali predavanje o vršnjačkom nasilju i nultoj stopi tolerancije na nasilje koje je održala psihologinja Dajana Krupić iz Osijeka. Tema predavanja je, nažalost, ali s razlogom, aktualna i bitna za raspravu te rad na promjeni situacije. S mladima radimo na tome da se nasilje i diskriminacija suzbiju u potpunosti.

Nastavili smo s igrom „Dungeons & Dragons“, koja se nedjeljom redovno održava u prostorijama Kluba, a utorke smo provodili na Klubu samozastupnika.

Krajem mjeseca sudjelovali smo i bili dio Volonterskog kampa na Citadeli, gdje smo proveli nezaboravan tjedan i teško se rastali jedni od drugih, ali puni novih iskustava i prijateljstava.

 

 

      

Skip to content