Sajma poslova na senzornom izletištu Citadela

Na senzornom izletištu Citadela, 09. rujna 2022. godine u sklopu projekta Inklutour organiziran je Sajam poslova, koji je bio namijenjen poslodavcima i osobama s invaliditetom te njihovim obiteljima, s obzirom na to da je tema sajma bila „Zapošljavanje osoba s invaliditetom“, s posebnim naglaskom na zapošljavanje u sektoru turizma i ugostiteljstva.

Predavanje, odnosno radionice održao je Mario Burek, savjetnik pravobraniteljice za osobe s invaliditetom. Na radionicu su se uključili mnogobrojni poslodavci iz privatnog i javnog sektora na području naše lokalne zajednice, predstavnici Centra za socijalnu skrb Valpovo te osobe s invaliditetom i njihovi roditelji.

Radionica je zamišljena i provedena u dva dijela; u prvom dijelu za poslodavce, a u drugom dijelu za OSI i njihove obitelji.

Cilj ove aktivnosti bilo je upoznavanje poslodavaca s benefitima zapošljavanja osoba s invaliditetom, upoznavanje sa zakonskom regulativom, upoznavanje OSI s njihovim pravima i mogućnostima koje se nude na tržištu rada te promoviranje zapošljavanja osoba s invaliditetom u sektoru ugostiteljstva i turizma.

Projekt Inklutour započeo je 11. ožujka 2022. i provodit će se sve do 11. studenog 2023. godine. Projekt je financiran iz bespovratnih sredstava Europskog socijalnog fonda, temeljem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, broj UP.02.2.2.17.0024 u sklopu Poziva ‘Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva II.’, broj UP.02.2.2.17 u okviru Operativnog programa ‘Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.’.