Close

Radni sastanak za izradu protokola za postupanje u kriznim situacijama s jedinicama lokalne samouprave

U petak 3. veljače 2023. godine u sklopu projekta SOS za OCD održan je Radni sastanak s članicama Mreže i jedinicama lokalne samouprave s ciljem izrade protokola za postupanje u kriznim situacijama. IK Zvono, kao jedna od članica Mreže, također je sudjelovala na Radnom sastanku gdje su podijeljena iskustva IK Zvona i Volonterskog centra Zvono o postupanju u kriznim situacijama.

Članice Mreže, predstavnici jedinica lokalne samouprave te predstavnici udruge PUKS, DVD-a Valpovo i Gradskog društva Crvenog križa Valpovo analizirali su spremnost lokalne zajednice i civilnog društva za postupanje u kriznim situacijama, podijelili su svoja iskustva te su dogovorili daljnju suradnju.

Predložen je sastanak uživo sa svim članovima današnjeg sastanka, kao i osnivanje banke resursa (ljudskih i materijalnih) koja bi bila na raspolaganju u izvanrednim situacijama, odnosno u kriznim situacijama ukoliko se dogode na području na kojem udruge djeluju. Utvrđeni su temelji za izradu protokola za postupanje u kriznim situacijama (zajednički sastanci uživo, izrada dokumenta i obrazaca za mapiranje potreba u kriznim situacijama, osnivanje banke resursa – materijalne i ljudske koja će biti na raspolaganju u izvanrednim situacijama krize).

 

Više informacija o projektu na: https://mreza-sos-net.hr/
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Projekt sufinancira Ured za udruge vlade Republike Hrvatske.
Sadržaj objave isključiva je odgovornost Mreže pružatelja socijalnih usluga SOS-NET.
Skip to content