Close

Radna jesen i zima u Zvonu :-)

Članovi udruge Zvono u sklopu svojih prijepodnevnih radno-okupacijskih aktivnosti aktivno djeluju na više područja. U tijeku je kompletna obnova stambene zajednice na kojoj se radi na proširenju smještajnog kapaciteta za samostalan život uz podršku osoba s invaliditetom. Nakon promjene starog krova i ugradnje novih prozora i vrata na red je došlo postavljanje cijevi za vodu te kablova za struju u cijelu kuću. Također, postavljene su i nove pločice na pod, te rigips na stropove i dio zidova. Muški dio članova udruge Zvono konstantno pomaže majstorima kod težih fizičkih poslova, a djevojke pomažu prilikom čišćenja soba u kojima su završeni „grubi radovi“ te ih pripremaju za krečenje i finalno uređenje. Stambena zajednica polako poprima svoj novi oblik.

Također, pored zidarskih radova, svi članovi zajedno sudjelovali su u rezanju drva za ogrijev i slaganju u čardak kako bi se pripremili za nadolazeću zimu.

Drugi dio radno-okupacijskih aktivnosti odvija se na Citadeli, kampu udruge Zvono. U tijeku je štihanje i priprema tla za zimu. Sade se reznice kadulje, smilja i lavande u povišene vrtove, čiste se jesenski plodovi-orasi i lješnjaci. Također, jedna od stalnih aktivnosti naših članova je održavanje dvije kuće i okućnice te radnog alata čistima i urednima.

U poludnevnom boravku u poslijepodnevnim satima okuplja se petnaestak članova, gdje zajedno pod mentorstvom voditeljice poludnevnog boravkao održavaju glazbene, likovne radionice, radionice šivanja te mnoge druge kreativne radionice. Svaki četvrtak održava se škola kuhanja, a utorkom i petkom sastanci Kluba samozastupnika koji djeluje već nekoliko godina. Članovi poludnevnog boravka imaju i podršku volontera koji nesebično izdvajaju svoje vrijeme i koji su im velika pomoć u svim aktivnostima.

Skip to content