Close

Radionice za djecu u sklopu projekta „Mi svijetlimo“

Nastavljen je ciklus pripremnih radionica za djecu kandidate koja će pripremati scenski nastup u sklopu projekta „Mi svijetlimo“. Djeca osnovnoškolci i polaznici Glazbene škole, imali su prilike sudjelovati u glazbenoj, plesnoj, dramskoj i kreativnoj radionici.  Radionice su se održavale subotama, 14. i 21. studenoga, na kampu Citadela i u Klubu mladih Garaža, Belišće.
Glazbenu radionicu su vodile profesorice, Tihana Ivanković i Romana Borš-Mačak, djelatnice Glazbene škole. Djeca su tijekom radionice imala prilike pjevati i svirati na različitim instrumentima, sudjelovati u različitim vježbama ritma i zajednički izvoditi jednostavnije koreografije.
Plesnu i dramsku radionicu vodila je diplomirana glumica i lutkarica, Jasmina Pralija.
Na plesnoj radionici mlađi su polaznici radili vježbe prema impulsu glazbe te skokove u prostoru, dok su stariji polaznici radili osnovne korake hip-hopa.
Na dramskoj su radionici djeca izvodila bespredmetne radnje, vježbe maste i unutarnjih radnji. Također, mlađi polaznici radionica su upotrebom mašte i igre izvodili imitacije divljih životinja.
Kreativnu radionicu vodila je likovna pedagodinja i izvoditeljica projekta, Sonja Jurman. Na kreativnoj radionici djeca su putem razgovora i zajedničkog dogovora iznosila svoje prijedloge za naziv predstave koju će izvoditi, a potom su imala priliku davati vlastita likovna rješenja i prijedloge za plakat za predstavu.
Skip to content