Close

Radionica na Citadeli

U subotu, 07. studenog 2015. godine u kampu Citadela na lijevoj obali rijeke Drave održale su se radionice u sklopu projekta „Mi svijetlimo“. Projekt „Mi svijetlimo“ nastoji kroz inovativne i inkluzivne metode pomoći kod uključivanja djece s poteškoćama u redovne razrede i život lokalne zajednice, djeci približiti svijet ozbiljne glazbe i plesa kojim mogu rješavati problem otuđenosti i netolerancije u svojoj lokalnoj zajednici.

Kroz radionice i audiciju formirati će se trupa od djece (glazba, ples, žongliranje) koja će pripremiti scenski nastup.  Glazbeno-plesna trupa će prikazati svoj nastup u okolnim selima u područnim školama za djecu i stanovnike sela.

Sudionici radionica, 30-tak djece osnovnoškolske dobi (od 4. do 8. razreda) mogli su do sada sudjelovati na dvije zanimljive radionice:

  1. Kreativna radionica – u prvom djelu kreativne radionice djeca su upoznata sa sadržajem glazbeno-scenskog nastupa, te su putem razgovora i zajedničkog dogovora iznosila svoje ideje za naziv predstave i imena glavnih likova. U drugom djelu radionice djeca su kroz likovna rješenja davala vlastite ideje za kostimografiju glavnih i sporednih likova.
  2. Žonglerska radionica – na žonglerskoj radionici djeca su kroz demonstraciju, zabavu i početničke vježbe upoznata sa tehnikom žongliranja s lopticama i čunjevima.

 

Također, djelatnici Udruge Zvono pripremili su male zalogajčiće koji su bili ponuđeni djeci u

pauzama između radionica.

Skip to content