Provođenje glazbene terapije u sklopu projekta „Mi svijetlimo“

Dana 18. i 19. veljače, u Udruzi „Zvono“ i Glazbenoj školi u Belišću, ugostili smo profesoricu Jasenku Horvat iz Londona, stručnjakinju na području glazbene terapije. Dolazak prof. Jasenke u sklopu je početka provođenja glazbene terapije u Belišću. Glazbena terapija provodi se u sklopu projekta „Mi svijetlimo“ koji od 1. listopada 2015. god. provodi Udruga Zvono u partnerstvu sa OŠ Matije Petra Katančića Valpovo, a financira ga Ministarstvo znanja, obrazovanja i športa.

Kroz dva dana provedene su razne zanimljive aktivnosti. U Udruzi „Zvono“ naša je djelatnica Božica Šomođi održala glazbenu radionicu za korisnike udruge, a potom su u Glazbenoj školi održane prve individualne seanse glazbene terapije za dvoje djece s teškoćama u razvoju. Nakon provedenih uvodnih seansi, profesorice Glazbene škole (Tihana Ivanković i Romana Borš-Mačak) odrađivati će kontinuirane seanse za djecu s teškoćama u razvoju, s profesoricom Horvat kao mentoricom i supervizorom. Također, naša će djelatnica u Udruzi Zvono nastaviti provoditi glazbene radionice koje sadrže elemente glazbene terapije.

Glazbena terapija osigurati će inovativni i inkluzivni oblik terapije za djecu s poteškoćama u razvoju. Ovakva je terapija malo poznata u Hrvatskoj te se do sada nije provodila na našim područjima, stoga se veselimo njenom provođenju u Belišću.