Close

Projekt "Mi svijetlimo"

Od listopada 2015. godine Udruga djece i mladih s poteškoćama u razvoju Zvono u partnerstvu sa Osnovnom školom Matije Petra Katančića Valpovo provodi projekt „Mi svijetlimo“ koji financira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

Projekt „Mi svijetlimo“ će kroz inovativne i inkluzivne metode pomoći kod uključivanja djece s poteškoćama u redovne razrede i život lokalne zajednice, djeci približiti svijet ozbiljne glazbe i plesa kojim mogu rješavati problem otuđenosti i netolerancije u svojoj lokalnoj zajednici.

Cilj projekta je osnaživanje ugroženih skupina (djece i mladih s poteškoćama, Roma i djece iz depriviranih obitelji) i borba protiv društvenih nejednakosti, siromaštva i isključenosti kroz izvaninstitucionalne oblike odgoja i obrazovanja.

Projekt se sastoji od tri elementa:

  1. Glazbena terapija – stručnjakinja iz Londona educirat će nastavnice Glazbene škole o principima terapije glazbom i izraditi kratki program terapije za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju.
  2. Glazbenoplesna trupa (glazba, ples, žongliranje) kroz audiciju će se formirati trupa od djece koja će pripremiti scenski nastup
  3. Nastupi u područnim školama – glazbenoplesna trupa će prikazati svoj nastup u okolnim selima u područnim školama za djecu i stanovnike sela.
Skip to content