Close

Pristupačni i inkluzivni turizam

7. i 8. ožujka sudjelovali smo na seminaru za pružatelje usluga u turizmu pod nazivom “Pristupačni i inkluzivni turizam”, a sve s ciljem predstavljanja i informiranja malih i srednjih poduzetnika u turizmu o prilagođenoj turističkoj ponudi za osobe s invaliditetom. Seminar je održan na Seoskom gospodarstvu “Ivica i Marica” koji su nas ugostili na svojem imanju i pokazali kako izgleda prilagođen i pristupačan turistički objekt.
Predstavnici turističkih objekata iz Osječko-baranjske županije mogli su čuti i vidjeti na što se sve odnosi pojam pristupačni turizam.
Na ovom dvodnevnom seminaru pričalo se o pristupačnosti turističke ponude, benefitima prilikom prilagodbe objekta, prednostima zapošljavanja osoba s invaliditetom te o važnosti integracije osoba s invaliditetom u društvo i poslovni sektor. Također, sudionici su imali prilike sudjelovati u zanimljivoj i interaktivnoj psihološkoj radionici te čuti iskustva o procesu prilagodbi iz prve ruke – od vlasnika turističkih objekata kao primjera dobre prakse.
Seminar je proveden u sklopu projekta Inklutour.
Projekt Inklutour započeo je u ožujku 2022. i provodit će se sve do studenog 2023. godine. Projekt je financiran iz bespovratnih sredstava Europskog socijalnog fonda, temeljem Ugovora o dodjeli
bespovratnih sredstava u sklopu Poziva „Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva II.“ u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“.
Skip to content