Close

Primopredaja glazbenih instrumenata

U petak, 22. siječnja 2016. god. , Udruga Zvono i Glazbena škola Belišće u prostorijama Glazbene škole Belišće organizirale su Primopredaju glazbenih instrumenata namijenjenih za provođenje glazbene terapije u sklopu projekta „Mi svijetlimo“.  Navedeni projekt od 1. listopada 2015. god. provodi Udruga Zvono u partnerstvu sa OŠ Matije Petra Katančića Valpovo, a financira ga Ministarstvo znanja, obrazovanja i športa.

Prisutnima na primopredaji obratile su se voditeljica Glazbene škole Tihana Ivanković, profesorica Romana Borš-Mačak i izvoditeljica projekta „Mi svijetlimo“ Sonja Jurman. Ukratko su predstavljena protekla događanja u sklopu projekta, a zatim je obilježen početak provođenja glazbene terapije. Okupljena djeca, koja su polaznici glazbene igraonice, izvela su mali zabavan nastup svirajući na novim instrumentima. Tim simboličnim činom obilježena je primopredaja glazbenih instrumenata koji će koristiti za vrijeme, ali i nakon trajanja projekta.

Za kupnju glazbenih instrumenata osigurano je 25.000,00 kn, a nabavljeni su razna zanimljiva glazbala poput ksilofona, metalofona, conga, djembea i dr. Glazbena terapija za koju će se instrumenti koristiti osigurati će inovativni i inkluzivni oblik terapije za djecu s poteškoćama u razvoju, što je jedan od općih ciljeva projekta. Općenito, glazbena terapija pomaže djeci s poteškoćama u razvoju pri poboljšanju komunikacijskih vještina, socijalne interakcije, motorike, te poticanju kreativnosti i različitih mogućnosti izražavanja. Do sada na našim područjima nije bilo ovakve terapije, a i općenito je malo poznata u Hrvatskoj, stoga se veselimo njenom provođenju u Belišću. Navedenu terapiju će provoditi profesorice Tihana Ivanković i Romana Borš-Mačak, uz mentorstvo stručne glazbene terapeutkinje, prof. Jasenke Horvat.

Skip to content