PRIJAVI SE na PRAKSU u UDRUZI!

Što vam nudimo?
❖ Boravak 5 radnih dana u jednoj od udruga mentora
❖ Promatranje rada mentora
❖ Postavljanje pitanja i mogućnost konzultacija
❖ Hands-on pristup: mogućnost odrađivanja pojedinih zadataka uz mentorsku podršku
❖ Dnevni brifing i upoznavanje s načinom rada udruge
❖ Osnaživanje vašeg financijskog upravljanja
❖ Osnaživanje administrativnog vođenja vaše udruge

Što očekujemo od vas
❖ Osmijeh na licu
❖ Dnevno praćenje zadataka koje obavljate
❖ Aktivno sudjelovanje i motivaciju za učenje od mentora
❖ Da pokušate viđene/naučene metode primijeniti kod vas u udruzi

❖ Samoevaluaciju i evaluaciju tijekom programa – izjave i fotografije pojedinih sudionika i sudionica ćemo objaviti na našoj web stranici www.pro-ngo.eu

Tko su udruge mentori?
Gong (Zagreb)
Inkluzivna kuća Zvono (Belišće)
O.A.ZA.-Održiva Alternativa ZAjednici (Zagreb)
Udruženje za razvoj kulture „URK“ (Zagreb)
Udruga “MI” – Split

Kada počinje praksa?
Nakon roka za prijavu dobit ćete informaciju tko su vaši mentori. Dodjela mentorskih organizacija vrši se prema geografskom i programskom
području djelovanja vaše udruge. Period i točno vrijeme mentoriranja dogovarate direktno s mentorom kao i sve ostale potrebe prije i tijekom
programa.

Kako program funkcionira?
Izabrat ćemo 30 organizacija civilnoga društva za program prakse uz mentorstvo. Sve prakse i mentorstva moraju se provesti u periodu 12.4.- 12.10.2023., a svojih 5 radnih dana dogovaraš sa svojim mentorom-icom direktno.
Imamo manji budžet za pokrivanje troškova prakse za kandidate izvan gradova u kojima se nalaze udruge mentori, pa ohrabrujemo udruge i iz drugih mjesta da se prijave.
Iz jedne organizacije može sudjelovati maksimalno jedna osoba koja se bavi financijskim ili administrativnim vođenjem organizacije ili to želi postati.
Prednost u odabiru imaju organizacije s manje iskustva u navedenom području. Praksa uz mentorsku podršku se provodi u sklopu projekta Pro-NGO. Projekt Pro-NGO- kvalitetnijim upravljanjem do društvenih promjena usmjeren je na jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva u Hrvatskoj i financiran je s 200.000,00 € financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u
okviru EGP grantova.

Kako se prijaviti?
Za prijavu je potrebno ispuniti obrazac na ovom linku: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSepCWZYFUrtIW01t2OUzurWrUE8BAEIjDsi7i7HnZlFO-wEuw/viewform

Ako imate dodatnih pitanja, možete se obratiti na mile.draca@oazainfo.hr.
Molimo prijavu napraviti do 10.04.2023. do podneva.
Nositelj projekta je Udruženje za razvoj kulture „URK“, a ovaj projekt provodi se u partnerstvu s još 5 organizacija – Gong, O.A.ZA., Udruga “MI” – Split, Inkluzivna kuća Zvono te Scanteam.

Veselimo se,
Pro-NGO tim