Close

Preporuka za daljnje pridržavanje važećih mjera u borbi protiv epidemije bolesti COVID-19 u sustavu socijalne skrbi

”S obzirom na ponovnu pojavu i povećanje broja osoba pozitivnih na COVID-19, a vezano uz sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku svim pružateljima socijalnih usluga i centrima za socijalnu skrb skreće pozornost na daljnje pridržavanje dosadašnjih uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.
Podsjećamo da su na mrežnim stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/koronavirus-najnovije-preporuke/ i Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku www.mdomsp.hr dana 29. svibnja 2020. godine objavljene Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za pružatelje usluge smještaja u sustavu socijalne skrbi i Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za pružatelje izvaninstitucijskih socijalnih usluga u sustavu socijalne skrbi, te dana 8. svibnja 2020. godine Upute za sprečavanje i suzbijanje epidemije koronavirusa (COVID-19) za centre za socijalnu skrb i Centar za posebno skrbništvo.

Apeliramo na sve pružatelje u sustavu socijalne skrbi da se i dalje strogo pridržavaju navedenih uputa kako bi, kao i do sada u što većoj mjeri zaštitili korisnike i zaposlenike od zaraze ovim virusom.”

Izvor: MDOMSP, članak objavljen 19.06.2020.

Skip to content