Close

Predstavnice Zvona na konferenciji u Oroslavju

U utorak, 18.srpnja 2017. predstavnica Lokalnog volonterskog centra Zvono i predstavnica Kluba mladih Garaža sudjelovale su na konferenciji „Volonterstvo u Hrvatskoj – predstavljanje iskustava lokalnih volonterskih centara“ koja se održala u Gradskoj knjižnici u Oroslavju.

Konferenciju je organizirala udruga mladih Feniks zajedno sa Lokalnim volonterskim centrom Orkas iz Oroslavja.

Na početku konferencije predstavnica Lokalnog volonterskog centra Orkas predstavila nam je rad samog volonterskog centra, projekte i aktivnosti koje provode. Imali smo prilike čuti o iskustvima volonterki Lokalnog volonterskog centra Orkas, koje volontiraju dugi niz godina na raznim aktivnostima, od pomoći u učenju djeci osnovnoškolske dobi do akcija preuređivanja dječjih igrališta.

Također, svoj rad i projektne aktivnosti predstavili su nam predstavnici Volonterskog centra Kupa, LAG Vallis Colapis koji među brojnim drugim aktivnostima provode i aktivnosti u sklopu Erasmus + programa, a trenutno u svojoj udruzi ugošćuju volonterku iz Estonije na 12 mjeseci, koja je također podijelila s nama svoja volonterska iskustva u udruzi u kojoj boravi, te kako se uopće odlučila na taj korak da doputuje u Hrvatsku.

Nakon predstavljanja volonterskih centara, održana je debata na kojoj su mogli sudjelovati svi sudionici konferencije te razmjeniti svoja iskustva i probleme s kojima se susreću u svakodnevnom radu.

Skip to content