Close

Poziv za volontiranje

U sklopu svojeg projekta VIZIJE – VolonterI Za rodItelJe i djEcu, koji financira Europska unija u okviru IPA instrumenata predpristupne pomoći, IV komponenata – Razvoj ljudskih potencijala, u iznosu od 108.231,41 eura (ukupna vrijednost projekta je 127.331,07 eura, a Europska unija financira 85% vrijednosti), a sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, udruga Roditelji u akciji – RODA objavila je poziv za volontiranje nezaposlenim, mladim osobama iz Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske i Virovitičko-podravske županije koje žele steći svoja prva radna iskustva kroz volontiranje u projektu VIZIJE, te svojim sudjelovanjem u radu stručnih mobilnih timova stjecati praktično iskustvo rada u pružanju usluga osjetljivim skupinama roditelja kojima su te usluge i najpotrebnije. Poziv je namijenjen nezaposlenim mladim osobama koje su apsolventi ili koje su stekle diplomu iz područja psihologije, pedagogije, socijalnog rada, edukacijske rehabilitacije, prava i drugih srodnih područja.

Cilj projekta ugovorenog u sklopu EU programa dodjele bespovratnih sredstava “Podrška programima organizacija civilnog društva aktivnih u području volonterstva za jačanje gospodarske i socijalne kohezije” jeosigurati podršku i pomoć osjetljivim skupinama roditelja i djece pomoću stručnih mobilnih timova, a projektom će biti obuhvaćeni samohrani roditelji, roditelji s troje ili više djece, maloljetne trudnice i majke, trudnice i majke s invaliditetom te roditelji djece s teškoćama u razvoju.

Sa svim odabranim volonterkama i volonterima, RODA će sklopiti ugovor o volontiranju na 6 mjeseci, a nakon isteka volonterskog angažmana, svaki će volonter/ka dobiti Potvrdu o kompetencijama stečenim volontiranjem (potvrda na razini EU o radnom iskustvu) te pismo preporuke stručnog tima. Svi troškovi tijekom volontiranja bit će pokriveni. Suradnjom s članovima tima, s drugim stručnjacima i organizacijama u području socijalnih usluga, volonteri će steći nova znanja, vještine i radno iskustvo koje će značajno doprinijeti povećanju njihove zapošljivosti. Mladi stručnjaci koji se žele uključiti u provedbu projekta VIZIJE trebaju dostaviti svoj životopis i motivacijsko pismo na mail adresu: vizije@roda.hr najkasnije do 10.11.2014. godine. Ukoliko žele saznati više o projektu, brošuru mogu preuzeti u Centrima za socijalnu skrb Osijek, Virovitica i Vinkovci te u udrugama Organizacija za građanske inicijative – OGI, Osijek i S.O.S. – savjetovanje, osnaživanje, suradnja, Virovitica, koji su partneri na ovom projektu.

Brošuru namijenjenu volonterima je moguće preuzeti i na Rodinom portalu.

Za sve dodatne informacije o projektu doznajte na vizije@roda.hr ili na telefon broj 091 22 77 232.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost udruge RODA.

Skip to content