Close

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom održan javni okrugli stol u sklopu projekta Inklutour

U Kulturnom centru Osijek održan je javni okrugli stol pod nazivom “Odgovaranje na potrebe tržišta rada kroz edukaciju osoba s invaliditetom” u sklopu projekta Inklutour. Time se obilježio Međunarodni dan osoba s invaliditetom kako bi se dodatno promoviralo zapošljavanje i educiranje osoba s invaliditetom u Osječko-baranjskoj županiji i to najviše za sektor ugositeljstva i turizma koji je, na ovom području, već godinama primjer uspješnog kontinentalnog turizma.

Ovim događajem stavio se naglasak na važnost suradnje i otvorenog razgovora između predstavnika udruga osoba s invaliditetom i stručnjaka iz raznih sektora kako bi se kvaliteta života samog pojedinca, ali i društva dodatno unaprijedila.

Nakon što su govornici dali odgovore na najčešće postavljena pitanja, kao i na najveće izazove pri zapošljavanju i educiranju osoba s invaliditetom, drugi dio programa bio je rezerviran za panel raspravu govornika i publike na kojoj su se otvorile mnoge teme, pitanja, sugestije i komentari.

Projekt Inklutour započeo je u ožujku 2022. i provodit će se sve do studenog 2023. godine. Projekt je financiran iz bespovratnih sredstava Europskog socijalnog fonda, temeljem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu Poziva „Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva II.“ u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“.

Skip to content