Close

Potpisivanje ugovora

U Kući Europe 10. ožujka 2014. godine održano je svečano predstavljanje 9 projekata organizacija civilnog društva kojima su odobrena bespovratna sredstva u sklopu natječaja Podrška programima organizacija civilnog društva aktivnih u području volonterstva za jačanje gospodarske i socijalne kohezije iz IV. Komponente IPA-a Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala.
Na natječaj je bilo prijavljeno 75 projekata, od toga 9 najboljih ostvarilo je pravo na bespovratna sredstva u iznosu od 914.355,33 eura. Uz udrugu „Zvono“ za projekt „Volunteer new deal“, bespovratan sredstva su još dobili :
• Udruga za promicanje informatike, kulture i suživota-IKS za projekt „Zajednica sa srcem“,
• Hrvatski crveni križ za projekt „Vol. UP za volontiranje“,
• Udruga B.a.b.e. za projekt „Uključenost + Uživanje = Zaposlenje“,
• Klub liječenih alkoholičara Bjelovar za projekt „Obrati pozornost, preuzmi odgovornost: Volontiraj!“,
• Mreža mladih Hrvatske za projekt „Prema punim potencijalima – Volontiranje osnažuje ljude i zajednice“,
• Cenzura Plus za projekt „Volontiranjem prema društveno i ekonomski snažnijim zajednicam“,
• Forum za slobodu odgoja za projekt „Školski volonteri“ te
• udruga Roda za projekt „Volonteri Za roditelje i djecu“
Opći cilj koji želimo postići ovim projektom je da na inovativan način pružimo podršku ranjivim skupinama u njihovom procesu integracije u društvo, kako bi povećali svoju konkurentnost na tržištu rada, a sve to kroz volontiranje za opću dobrobit.
Plan je formirati tim koji bi činio po jedan predstavnik iz svake ranjive skupine. Oni bi se međusobno nadopunjavali, razmjenjivali iskustva, znanja, pružali volonterske usluge u svojim lokalnim sredinama. Kroz svo to vrijeme bio bi im na raspolaganju stručni tim koji bi ih pratio, bio im podrška i pomagao u rješavanju problema.
Bitno je u svemu ovome uključiti ruralne sredine, planira se aktivirati suseljane i osvijestiti im važnost volontiranja, druženja i prenošenja svog stečenog znanja. U svemu tome će nam pomoći partneri i suradnici u projektu.
Tijekom trajanja projekta planirane su radijske emisije koje će se održavati jednom mjesečno, a cilj im je kontinuirano pratiti razvoj projekta i obavještavati sugrađane što se događa i kako se provodi projekt.

Partneri u projektu su: – Grad Belišće
– Udruga umirovljenika grada Belišća
– Vijeće nacionalne manjine roma OBŽ-a
– Centar za socijalnu skrb Valpovo

Suradnici u projektu: – Grad Valpovo
– Grad Donji Miholjac
– Lag Karašicu

Skip to content