Close

POMOĆ U UČENJU

Lokalni volonterski centar ZVONO kroz projekt „Puzzle Plus“ nastavlja s provedbom aktivnosti pomoć u učenju. Projekt „Puzzle Plus“ financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a jedna je od aktivnosti projekta i pružanje pomoći u učenju učenicima osnovnih škola.

U pružanje volonterske pomoći u učenju uključeno je 8 volontera i volonterki koji učenicima osnovnih škola pomažu u pisanju zadaća, učenju i pripremanju za ispite znanja. Pomoć u učenju započela je školske godine 2015./2016., a nastavila se i ove školske godine. Trenutno 8 volontera i volonterki pruža pomoć u učenju za 18 učenika osnovnih i srednjih škola, a volonteri učenicima pružaju podršku u svladavanju školskog gradiva.

Pomoć u učenju provodi se u Lokalnom volonterskom centru Zvono, a u suradnji s OŠ Belišće i SOS Dječjim selom Ladimirevci. Učenicima je najčešće potrebna pomoć u svladavanju matematike, engleskog jezika, hrvatskog jezika te fizike i kemije.

Kroz projekt „Puzzle Plus“, od početka školske 2016./2017. godine, volonteri su odradili više od 100 volonterskih sati kroz aktivnost pomoć u učenju.

Aktivnost se nastavlja do kraja školske godine, a u planu je i nastavak kroz sljedeću školsku godinu.

Skip to content