Close

POČETAK PROJEKTA SOLIDARNOSTI "KLUB SAMOZASTUPNIKA VALPOVŠTINE"

Inkluzivna kuća Zvono započela je s provedbom novog projekta solidarnosti pod nazivom „Klub samozastupnika Valpovštine. Cilj projekta je osnažiti osobe s invaliditetom i pružiti im podršku pri razvoju samoodređenja i samozastupanja.

Trajanje projekta je od 1. srpnja 2023. do 30. lipnja 2024.

Klub samozastupnika udruge Zvono djeluje od 2011. godine. 15 članova kluba (korisnika udruge Zvono) aktivno radi na razvoju samoodređenja i samozastupanja tj. govorenja i djelovanja u vlastito ime.
Provedbom ovog projekta se klub samozastupnika želi proširiti na područje Valpovštine (Grada Belišće, Valpova i njihovih prigradskih naselja).

Projekt provodi 5 mladih volontera IK Zvono, od čega su 4 osobe s invaliditetom.
Projekt je izvrsna prilika za skupinu mladih volontera da razviju kompetencije i steknu vrijedno iskustvo u provedbi projekta, a također je i veliki benefit za korisnike IK Zvono i OSI s područja Valpovštine, kojima će se pružiti prilika i podrška da se aktivno bore za svoja prava.

Kroz godine djelovanja, Klub nam je pružio priliku podijeliti iskustva s drugim osobama s invaliditetom, probleme s kojima se susrećemo, međusobno si biti podrška i zalagati se za dobrobit svih osoba s invaliditetom u lokalnoj zajednici i šire!
Želja nam je proširiti djelovanje Kluba na cijelo područje Valpovštine te stoga ovom prilikom pozivamo sve zainteresirane osobe s invaliditetom da se uključe u projekt!

Projekt financira Europska unija, a provodi se uz pomoć Agencije za mobilnost i programe EU.

Skip to content