Close

Održane dvije radionice "Zavolontiraj se"!

U utorak, 3. studenog 2015. održane su dvije radionice “Zavolontiraj se” koje Lokalni volonterski centar provodi s ciljem osnivanja školskih volonterskih klubova.

Radionice su provedene u osnovnoj školi u Baranjskom Petrovom Selu i u Šećerani u  sklopu projekta “Puzzle” koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih. Osnovna škola Šećerana i područne škole – Branjih Vrh, Baranjsko Petrovo Selo, Luč, Torjanci i Petlovac su partneri na projektu kroz koji je planirano osnivanje volonterskih klubova u navedenim školama.

Tijekom radionice učenici 4. i 5. te 7. razreda su imali priliku upoznati se s volonotiranjem, značenjem volontiranja te s vrijednostima koje volonterizam promovira. Sudionicima su predstavljene mogućnosti volontiranja kroz školske volonterske klubove te prava i obveze volontera.

Sljedeća radionica “Zavolontiraj se” održat će se u OŠ Šećerana u utorak, 10.studenog 2015. tijekom koje će se osmim razredima predstaviti rad Lokalnog volonterskog centra te će se učenici upoznati s mogućnošću osnivanja volonterskog kluba u njihovoj školi.

Skip to content