Close

Održana završna konferencija projekta STEP IN

Udruga ZVONO u partnerstvu s Internationaler Bundom e.V.,IB Sud uspješno je provela projekt Step in- zapošljavanje uz podršku osobama s intelektualnim teškoćama u RH.
Projekt je financirala EU iz Europskog socijalnog fonda.
Aktivnosti projekta, njegove rezultate i dodjelu potvrda korisnicima projekta organizirali su IB i Zvono na završnoj konferenciji koja je održana 6.rujna 2016. godine u Centru za kulturu Sigmund Romberg u Belišću.
Na završnoj konferenciji voditeljice projekta Victoria Vogt-Mc Adam iz IB-a i iz Zvona Anita Andrašek-Mihaljević te financijska administratorica Ana Prološčić, evaluatorica prakse uz podršku Tena Anić i predsjednica Mira Anić sudionicima su predstavile svoje organizacije, projektne aktivnosti i rezultate projekta.
Na konferenciji su sudjelovali radni asistenti, korisnici i njihovi roditelji te poslodavaci koji su bili uključeni u provedbu projekta STEP IN:
Socijalna zadruga MIVAART Belišće, Udruga BELNET Belišće, Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Vera Trampus Belišće, Osnovna škola Matije Petra Katančića Valpovo, Gradska knjižnica i čitaonica Belišće, Dječji vrtić Maza Valpovo, Dječji vrtić Maslačak Belišće, Obiteljski dom Treća dob Belišće, Kombel d.o.o. Belišće, Tiskara i knjigovežnica SLOG Belišće.

Konferenciju su uveličali i predstavnici IB-ea Frank Meckes i Michaela Gotten te predstavnici HZZ, Osječko-baranjske županije, Crvenog Križa i Grada Belišća s dogradonačelnicom Ljerkom Vučković koja je pozdravila sudionike, osvrnula se na rad Udruge Zvono i pohvalila projekt Step in.

Na konferenciji je predstavljena i publikacija Korak u zapošljavanje uz podršku koja je nastala kao rezultat projekta i svojim sadržajem će služiti kao alat za provođenje budućih praksa i zapošljavanja uz podršku osobama s invaliditetom.

step-in

Skip to content