Close

Održana radionica "Pruži mi ruku"

U sklopu Europskog tjedna mladih, 4.svibnja 2017. održana je radionica/“družionica“, pod nazivom „Pruži mi ruku“, na kojoj su sudjelovali članovi Kluba mladih Garaža.
Radionica je bila interaktivnog karaktera, tijekom koje je voditeljica Nikolina Baškarad, dipl. glumica, kroz dramske igre, pokret i ples ukazala na različitosti sudionika. I svi zajedno došli smo do zaključka: toliko različiti, a opet toliko isti! Solidarnost u skupini sudionika koristila se kao metafora za solidarnost u društvu u kojem živimo i kakvog priželjkujemo.
Na radionici su, uz članove Kluba mladih Garaža, sudjelovali mladi iz Udruge za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju ZVONO iz Belišća , Centra za inkluziju iz Osijeka – Udruga za samozastupanje te mladi iz Ekonomske i upravne škole Osijek. Svoj doprinos u organizaciji i sudjelovanju na radionici dali su i volonteri Regionalnog info-centra za mlade Osijek, Mateja, Adela i Luka.
Kroz razne igre i vježbe vođene od strane voditeljice Nikoline Baškarad sudionici su naučili da je različitost začin života te da bez obzira na nečija ograničenja i sposobnosti svi imaju pravo na ravnopravnost, svakome bi se trebala pružiti mogućnost za bolji i kvalitetniji život. Putem optimizma, smijeha i zabave radionica se održala u odličnoj, vrlo pozitivnoj atmosferi, popraćena novim naučenim i starim ponovljenim gradivom iz ljudske ravnopravnosti i humanosti.
Radionica „Pruži mi ruku“, kao i obilježavanje Europskog tjedan mladih u sklopu kojeg je održana, jedan je od pokušaja da se svi zajedno potaknemo na razmišljanje o sebi samima i ljudima koji nas okružuju, bili oni u našoj obitelji, susjedstvu, drugom gradu ili državi, negdje daleko u svijetu.

„Cijeli svijet je moje dvorište!“

Skip to content