Close

Održana radionica modeliranja gline

U srijedu, 11.1.2017. u 18 sati u Klubu mladih Garaža održala se radionica modeliranja gline. Na radionici je sudjelovalo 40 sudionika, a radionicu je vodila Željka Fuderer Levak. Voditeljica radionice profesorica je kiparstva u Školi za primijenjene umjetnosti i dizajn u Osijeku, a bavi se i slikarstvom, fotografijom, videom i street artom.

Cilj radionice je poicanje kreativnosti, razmjena znanja i iskustava te svladavanje osnova u modeliranju gline.

Tijekom radionice sudionici su se upoznali s vrstama gline te različitim tehnikama modeliranja gline. Na ovoj uvodnoj radionici sudionici su pokušali izraditi i predmenet od gline, a teoretski su se upoznali i s cijelim procesom obrade gline od modeliranja do sušenja i pečenja. Sudionici su modelirali i obrađivali glinu prstima te su se upoznavali s osnovnim svojstvima gline – njenom gustoćom, načinima na koji se modelira (savijanje, gnječenje, utiskivanje i prošupljivanje) te s načinom njezinog spremanja i čuvanja kako se ne bi osušila.

Radionica je provedena vrlo uspješno i sudionici su se aktivno uključili u provedbu radionice te su izrazili želju za ponovnim organiziranjem sličnih aktivnosti te za nastavak radionica modeliranja gline.

Skip to content