Close

Održana edukacija za radne asistente!

U sklopu projekta “STEP IN” koji provodi udruga Zvono u suradnji s Međunarodnom federacijom Internationaler Bund provedena je edukacija za radne asistente u zapošljavanju uz podršku.

Stručnjaci iz Njemačke  naših su šest asistenata educirali o procesu zapošljavanja uz podršku. Edukacija je provedena u razdoblju od 12. listopada do 16. listopada 2015. U projektu će sudjelovati 30 osoba s invaliditetom koje će imati priliku kroz praksu uz podršku poboljšati svoje vještine i znanja na različitim područjima.

Zadatak radnih asistenata bit će praćenje osoba s invaliditetom, bilježenje nihovog napretka i pomoć u uključivanje u redovnu radnu sredinu kroz praksu.

Stručnjaci iz Njemačke svoja su iskustva prenijeli zaposlenicima udruge Zvono i model zapošljavanja uz podršku koji su razvili u Njemačkoj prenose i u Hrvatsku. Osim edukacije za radne asistente, zaposlenici udruge Zvono imali su prilike proći edukaciju o managmentu organizacija civilnog društva što je dodatno osnažilo Zvono kao organizaciju.

Skip to content