Close

Održana 1. (konstituirajuća) sjednica šestog saziva Savjeta za razvoj civilnoga društva, savjetodavnog tijela Vlade Republike Hrvatske

Nakon postupka isticanja kandidata i izbora novih članova i njihovih zamjenika, predstavnika udruga i drugih organizacija civilnoga društva, predstavnika ministarstava i ureda Vlade te predstavnika sindikata, zaklada i udruge poslodavaca, Vlada Republike Hrvatske na 22. sjednici održanoj 23. veljače imenovala je nove članove Savjeta za razvoj civilnoga društva.

Na 1. (konstituirajućoj) sjednici šestog saziva Savjeta, održanoj 16. ožujka 2017. u zgradi Vlade Republike Hrvatske, usvojen je Poslovnik Savjeta za razvoj civilnog društva (link). Nakon javnog isticanja kandidata, za predsjednicu je izabrana Emina Bužinkić, predstavnica organizacija civilnog društva koje djeluju u području zaštite i promicanja ljudskih prava, a za zamjenika predsjednice izabran je Boris Jurinić iz Ministarstva kulture kao predstavnik državnih tijela.

U nastavku sjednice Savjet je informiran o izradi Nacionalne strategije stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnog društva od 2017. do 2021. godine, o Izvješću o radu Savjeta za razvoj civilnoga društva u 2016., Izvješću o financiranju projekata i programa organizacija civilnoga društva iz javnih izvora u 2015. te Izvješću o provedbi savjetovanja sa zainteresiranom javnošću u u postupcima donošenja zakona, drugih propisa i akata u 2016. godini.

Sukladno Poslovniku Savjeta, izabrani su i predstavnici organizacija civilnoga društva u sljedeća savjetodavna/radna tijela:

Povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske:
Ivana Buterin Gluić (Comunita Mondo Nuovo)

Savjet inicijative Partnerstvo za otvorenu vlast:
a) Područje pristupa informacijama i transparentnosti:
Miroslav Schlossberg (Hrvatska udruga za otvorene sustave i Internet), član, Lana Podgoršek (Hrvatska udruga za otvorene sustave i Internet), zamjenica člana
Željka Leljak Gracin (Zelena akcija), član, Sven Janovski (Zelena akcija), zamjenik članice
b) Područje suzbijanja korupcije:
Jelena Berković (GONG) članica, Duje Prkut (GONG), zamjenik članice
c) Područje djelovanja mladih:
Mario Bajkuša (Forum za slobodu odgoja), član, Eli Pijaca Plavšić (Forum za slobodu odgoja), zamjenica člana
d) Udruge poslodavaca u području promicanja informacijskih tehnologija:
Bojan Hadžisejdić (Hrvatska udruga poslodavaca), član, Jasminka Martinović (Hrvatska udruga poslodavaca), zamjenica člana
Hrvoje Sagrak (Hrvatska udruga poslodavaca), član, Nuša Žunec (Hrvatska udruga poslodavaca), zamjenica člana

Etičko povjerenstvo:
Ivana Bilić  (3PSplit – Udruga za promicanje poduzetništva i cjeloživotno obrazovanje)

Pododbor za koordinaciju sudjelovanja Republike Hrvatske u programima europske teritorijalne suradnje te makroregionalnim strategijama Europske unije:
Helga Može Glavan (Zaklada za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva), članica, Branka Kaselj (Zaklada Slagalica), zamjenica članice

Na konstituirajućoj sjednici sudjelovala je i predsjednica udruge Zvona Mira Anić koja je izabrana u savjet iz područja za osobe s invaliditetom ispred organizacija civilnog društva RH .

Skip to content