Close

Održan posljednji ciklus edukacije projekta Kao prijatelji 2

Udruga Zvono je 8. travnja 2019. započela s provedbom projekta „Kao prijatelji 2“ koji financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a ukupna vrijednost projekta je 2.324011,42 kuna.
Jedna od projektnih aktivnosti je i edukacija osobnih asistenata i korisnika usluge osobne asistencije. Tematske cjeline edukacije su uvod u osobnu asistenciju, aktivna podrška za osobe s invaliditetom, komunikacijske vještine te rješavanje sukoba. Prvi ciklus edukacije održan je u lipnju, drugi ciklus u rujnu, a treći je ciklus edukacije održan 25.11. i 29.11. za korisnike usluge osobne asistencije i za osobne asistente.
Četvrti i posljednji ciklus edukacije „Tolerancija – rješavanje sukoba“ održan je 10. i 11. veljače 2020. godine u prostorijama udruge Zvono. Edukacija u trajanju od 2 sata osobnim asistentima, korisnicima osobne asistencije i obitelji korisnika pružila je znanja koja će im pomoći u konstruktivnom rješavanju sukoba. Kroz različite metode sudionici ove edukacije morali su se uživjeti u ulogu nekog drugog, prepoznati stereotipe i definirati toleranciju.

Skip to content