Close

Održan 9. Forest art festival!

Dana 8. i 9. rujna na rehabilitacijskom kampu Citadela održao se Forest Art festival, ujedno i obljetnica 20. godina osnivanja Inkluzivne kuće Zvono. Sudionici su imali priliku vidjeti brojne radionice i iskušati se u zanimljivim aktivnostima. Mladi su se umjetnici družili, predstavili svoja znanja i vještine te ih prenosili drugima kroz radionice koje su pripremili.

Festival je započeo u petak u 17:00 sati gdje je bio pripremljen domjenak za sve partnere, prijatelje, suradnike i donatore povodom obilježavanja 20. godina osnivanja Inkluzivne kuće Zvono. Zatim u 20:00 sati sudionici su mogli vidjeti nastup Fire Spinner u izvedbi Ene i Patricije. Također održan je i Šumski pub kviz koji je organizirao KGH u ČŽŠ  na kojem su sudionici imali prilike pokazati svoja znanja iz različitih kategorija.

U subotu u 10:00 sati, festival smo započeli sa dodjelom diploma VIRTUOS za priprematelja jednostavnih jela i slastica. Zatim su sudionici mogli uživati u raznim radionicama poput kiparske radionice koju je vodila Katarina Pucko, radionica Gong fu čaja koju je vodio Živi Atelje, slikarska radionica koju je vodio Kristijan Čorić te izrada dream catcher-a koju je vodila Ana iz udruge Breza. 

Likovna udruga Bel Art iz Belišća održala je likovnu koloniju u sklopu koje su se posjetitelji upoznali s radom iskusnih lokalnih umjetnika.

Mnogi su se okušali u radionici gađanja lukom i strijelom koju je vodila Streličarska udruga „Knez Domagoj“ iz Donjeg Miholjca. Također, i ove smo godine imali priliku vidjeti internacionalnu putujuću izložbu stickera te su se Željka Fuderer Levak i ekipa pobrinuli da okoliš Citadele dodatno urede svojim umjetničkim djelima.

Uz mnogobrojne radionice, udruga Zvono je na svom buvljaku ponudila na prodaju svoje proizvode i proizvode zadruge Miva art, a Lucija Galić je predstavila svoju kolekciju nakita Stay Clay.

Sudionici su se u Forest caffeu mogli osvježiti izvrsnim ledenim kavama i koktelima koje je pravio Petar Alošinac te uživati u izvedbi lokalnih glazbenika- Mefa i Fran. Za hranu pobrinuli su se Kotličari i zaposlenici IK Zvono.

Ove je godine cijela lokalna zajednica podržala organizaciju Forest art festivala. Posebna zahvala ide našim vrijednim volonterima koji su dali veliki doprinos svojim volonterskim angažmanom, partnerima, donatorima i prijateljima.

Aktivnosti su sufinancirane sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Skip to content