Close

Održan 9. Festival bundeva!

U petak, 9. listopada i subotu, 10. listopada u Belišću je održan 9. Festival bundeva u organizaciji Udruge djece i mladih s poteškoćama u razvoju „Zvono“.

Ovogodišnji Festival za cilj je imao promoviranje socijalnog poduzetništva, kućne radinosti, održivog razvoja i socijalne kohezije.

Prvi dan Festivala lokalni umjetnici i drugi građani prezentirali su svoje vještine rezbarenja bundeva na belišćanskom trgu, a nakon postavljanja bundeva na fontanu imali su prilike pogledati modnu reviju lokalnih dizajnera i popratni program.

Na reviji su se predstavile dizajnerice Suzana Koprivnjak Jugović iz Gata, Jadranka Franceško iz Slavonskog Broda i Mira Anić iz Belišća. Program revije upotpunio je plesni studio Shine iz Osijeka dvjema plesnim točkama, ali i žongleri iz Kluba mladih Garaža, te Jasmina Pralija performansom žongliranja s vatrom. Kraj programa prvog dana Festivala označio je kratak koncert JazzyBell dua. Prvi dan Festivala posjetio je velik broj građana, a osim u zanimljivim sadržajima posjetitelji su uživali u čaju od kadulje, kuhanom vinu te kruhu i slasticama od bundeve.

 

Drugi dan Festivala bundeva obilježio je već tradicionalan sajam domaćih proizvoda, pića i slastica od bundeve, ljekovitog bilja, prirodne kozmetike, domaće zimnice i drugih proizvoda povezanih sa tradicijom i tradicijskim zanatima.

Na sajmu se predstavilo više od 50 izlagača, a brojni su bili i sadržaji za mlade: kočija- bundeva, radionica izviđačkog odreda „Iovallios“ Valpovo , Jesenkina kućica i oslikavanje lica, slama radionica, eko-vrtuljak, pony konji te kazališna predstava. Svoj rad su predstavili i umjetnici likovne udruge „Bel – art“ te svojom likovnom kolonijom obogatili sadržaje ovogodišnjeg Festivala. Članovi udruge „Kotličari“ su za posjetitelje pripremali jela u kotliću.

Organizaciji 9. Festivala bundeva uvelike su doprinijeli Grad Belišće, Kombel d.o.o., Hidrobel d.o.o. te Vatrogasna zajednica grada Belišća, ali i više od 15 volontera Lokalnog volonterskog centra Zvono.

Skip to content