Close

Novosti u Zvonu

  • Udruga „ Zvono“ sudjelovala je 04.02.2014.(utorak) u Zagrebu na radnom sastanku Grassroots mreže u Hrvatskoj,čiji član je i naša udruga. Na sastanku se dogovarao projekt „GASTE“ – Grassroots and Schools Towards Equality koji će se provoditi od 1. ožujka do 31. prosinca 2014.

– donatori projekta su Open society Institute Budapest
– nositelj projekta je Udruga Oppidum iz Pleternice
– partneri u projektu su Udruga Argonauta s Murtera,Info zona iz Splita i Udruga Zvono
– sudionici u projektu su 14 organizacija Grassroots mreže u Hrvatskoj od čega je sedam iz Slavonije uključujući i „Zvono“, a sedam iz Dalmacije. Ukupno sedam županija u Hrvatskoj.
-ciljana skupina: sedmi i osmi razredi osnovnih škola, srednje škole i mladi do 29 godina starosti

  • Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta odobrilo je projekt Moj asistent 2, s kojim financira udruge koje pružaju usluge pomoćnika u nastavi učenicima s poteškoćama u razvoju. Dvoje učenika iz Osnovne škole „Hrvatski sokol“ Podgajci Podravski i Osnovne škole „August Harambašić“ Donji Miholjac dobili su pomoćnika u nastavi za drugo polugodište. U Osnovnoj školi “Ivana Kukuljevića” se nastavlja projekt “Moj asistent” koji je započeo u 2013. godini.
  • Udruga „Zvono“ nastavlja uspješnu suradnju sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje koristeći mjere koje su nam na raspolaganju. Kroz javne radove planiramo zaposliti: krojačicu, vrtlaricu, domara, logopeda,fizioterapeuta i rehabilitatora.
  • Udruga „Zvono“ će sudjelovati od 12. do 14.2. u Zagrebu na radionici i individualnom savjetovanju za pripremu pune projektne prijave i proračuna u sklopu natječaja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje,Ureda za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije pod nazivom „Poboljšanje pristupa tržištu rada osobama s invaliditetom“u kojem je udruga Zvono partner njemačkoj organizaciji Internationaler Bund.
  • Djelatnice udruge Zvono (Maja Kučera, Nada Velte i Sanja Kurdija) će sudjelovati na ciklusu edukacije „Menadžment volontera“, čiji je cilj razviti sposobnosti, vještine, znanje i stavove sudionika radionica kako bi razvili i/ili unaprijedili volonterske programe u svojim organizacijama i u svojim zajednicama. Edukacija se provodi kroz ciklus od dva dvodnevna modula (ukupno 4 dana), koji čine cjelinu.

Provodit će se u manjim skupinama, intenzivnim korištenjem interaktivnih tehnika.
Prvi modul održat će se u Osijeku, 17. i 18. 02. 2014., a drugi modul bit će održan 11. i 12. 03. 2014. u Osijeku.
Edukaciju će provesti trenerice Volonterskog centra Osijek.

Skip to content