Close

Još jedan ciklus radionica "Zavolontiraj se"

U sklopu projekta “Šalji dalje” koji provodi udruga Zvono održane su radionice “Zavolontiraj se” u Srednjoj školi Stjepan Ivšić Orahovica te Srednjoj školi Marka Marulića Slatina. Radionice su održane 7. i 8. prosinca, a na radionicama u ovim školama sudjelovalo je više od 100 učenika.

Projekt “Šalji dalje” provodi se od 1. kolovoza 2017., a usmjeren je razvoju volonterstva na području tri slavonske županije – Osječko – baranjske, Požeško – slavonske i Virovitičko – podravske. Partneri na projektu su Grad Belišće, udruga Slap iz Osijeka, udruga Jaglac iz Orahovice, SŠ Marka Marulića Slatina te SŠ Stjepan Ivšić Orahovica. Projekt financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Jedna od aktivnosti projekta je i organizacija radionica za osnivanje školskih volonterskih kluova. Radionice “Zavolontiraj se” usmjerene su srednjoškolcima, a kroz sudjelovanje na radionicama mladi se upoznaju s pojmom volonterstva, sa zakonskim okvirom volontiranja u Republici Hrvatskoj te ih se potiče na aktivno sudjelovanje u društvu. Nakon radionica osnovat će se školski volonterski klubovi u Obrtničkoj školi Požega te SŠ Stjepan Ivšić Orahovica i SŠ Marka Marulića Slatina. Učenici će zajedno sa svojim mentorima i nastavnicima razvijati volonterstvo u svojoj školi, ali i lokalnoj zajednici. Tijekom projektnih aktivnosti radi se i na pružanju podrške školskim volonterskim klubovima, učenici se potiču na aktivno sudjelovanje u životu lokalne zajednice te se potiču na samostalno osmišljavanje volonterskih akcija.

U sljedećem razdoblju projekta radit će se na osnivanju volonterskih klubova te na osmišljavanju volonterskih akcija s učenicima.

 

Skip to content