Close

Institucionalna podrška Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva

Udruga Zvono je 1. siječnja 2017. započela s provedbom trogodišnjeg programa koji financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u iznosu od 254.580,00, a usmjeren je razvoju i stabilizaciji udruge.

Kroz provedbu Institucionalne podrške udruzi Zvono omogućavaju se sigurni i stalni prihodi koji osiguravaju jačanje tima, djelovanje na razvoj civilnoga društva u lokalnoj zajednici te poticanje i promoviranje vrijednosti civilnoga društva. Kroz provedbu programa radi se na jačanju kapaciteta udruge Zvono u četiri programska područja, te se radi na osnaživanju udruge Zvono kroz jačanje novog ureda u Požegi. Uredom u Požegi nastoji se jačati kapacitete organizacija civilnoga društva na području tri slavonske županije, znanja udruge Zvono prenose se na druge OCD-e te im se pruža podrška u menadžmentu njihovih organizacija.

Kroz otvorenje podružnice u Požegi, nastojimo okupiti tim volontera koji radi na kreativnom razvoju lokalne zajednice te radimo na postavljanju uvjeta za stabilan razvoj ureda te djelujemo na formiranju mreže podrške svim navedenim programima unutar lokalne zajednice. Voditeljica ureda u Požegi analizira situaciju u civilnom sektoru u Požeško – slavonskoj županiji te radi na razvoju programa i planova koji će pomoći jačanju kapaciteta organizacija civinog društva na području županije.

Planirano je i studijsko putovanje kako bi se usporedio razvoj civilnog društva u različitim zemljama Europske unije. Razmjena iskustava s manje razvijenim zemljama pomoći će u formiranju platforme za razvoj te će se omogućiti razvoj civilnog društva i suradnja s drugim organizacijama civilnog društva.

Kroz Institucionalnu podršku udruga Zvono intenzivno radi na razvoju civilnoga društva te na razvoju demokracije i potiče aktivizam građana.

Skip to content