Close

Inkluzivno volontiranje

Lokalni volonterski centar Zvono od 1. kolovoza provodi projekt pod nazivom „Puzzle Plus“ koji je usmjeren razvoju volonterstva u lokalnoj zajednici, a financira ga Ministarstvo socijalne politike i mladih. Projekt se provodi u partnerstvu s OŠ Šećerana, Gradom Beli Manastir, OŠ Belišće, Gradom Belišće, OŠ Valpovo te Gradom Valpovo.

Jedna od aktivnosti je i provedba inkluzivnog volonterskog programa kroz koji LVC Zvono promovira volontiranje marginaliziranih skupina društva. Članovi udruge Zvono uključeni u program inkluzivnog volontiranja sudjeluju u volonterskim akcijama za dobrobit zajednice.

Članovi udruge Zvono redovito sudjeluju u radu Socijalne samoposluge grada Belišća gdje pružaju podršku u većim poslovima – pakiranju paketa, vaganju namirnica i slaganju namirnica na police samoposluge.

Volontiranjem volonteri pomažu lokalnoj zajednici, sudjeluju u razvoju zajednice, ali i razvijaju nove vještine, upoznaju nove ljude i sklapaju nova prijateljstva te razvijaju nove prilike za budućnost.

Skip to content