Close

Inkluzivne volonterske akcije se nastavljaju

U sklopu projekta “Šalji dalje” koji udruga Zvono provodi od kolovoza 2017. provode se inkluzivne volonterske akcije. One su dio inkluzivnog volonterskog programa udruge Zvono, a naši članovi uključeni su u volontiranje u lokalnoj zajedinici.
Tijekom inkluzivnih volonterskih akcija volonteri se uključuju u aktivnosti u ruralnim područjima i pomažu starijim domaćinstvima i obiteljima s osobama s invaliditetom u svakodnevnim poslovima održavanja kućanstva i okoliša.
Vrlo često uređuju vrtove, povrtnjake, voćnjake, ali i pomažu oko čišćenja i uređenja unutarnjeg prostora. U volonterskim akcijama sudjeluje oko 10 mladih osoba s invaliditetom te koordinatori volontera. Do sada je inkluzivnim volonterskim akcijama pružena podrška za više od 15 obitelji a aktivnost se nastavlja do kraja projekta.

Projekt “Šalji dalje” usmjeren je na razvoj volonterstva u Osječko – baranjskoj, Požeško – slavonskoj i Virovitičko – podravskoj županiji. Partneri na projektu su Grad Belišće, udruga Jaglac, udruga Orahovica, Srednja škola Stjepan Ivšić Orahovica i Srednja škola Marka Marulića Slatina.

Projekt financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Skip to content