Close

Inkluzija kao standard europskog društva i kulture

5. prosinca 2022. dio tima IK Zvono sudjelovao je u panel raspravi u sklopu hibridnog događaj pod nazivom „Inkluzija kao standard europskog društva i kulture“ u Koprivnici.

Europe Direct Koprivničko-križevačke županije kao jedan od 11 Europe Direct centara u Hrvatskoj promovira vrijednosti i načela Europske unije na lokalnoj i regionalnoj razini pa je s tim ciljem organiziran i ovaj događaj kojem je svrha inkluzija u kojoj važnu ulogu imaju upravo udruge koje velikim dijelom zastupaju interese ranjivih skupina te im omogućuju lakše uključivanje u život zajednice.

U prvom dijelu događanja održana je panel rasprava u kojoj su Anera Stopfer i Morana Bigač Leš, predstavnice Deska Kreativna Europa, te Željka Markulin predstavnica Nacionalne kontakt točke Programa Unije CERV predstavile panelistice Miru Anić iz Inkluzivne kuće Zvono, Kseniju Ostriž, zamjenicu gradonačelnika grada Koprivnice i Sanju Bencetić s Arhitektonskog fakulteta Zagreb. Panelistice su predstavile svoje organizacije i projekte kao konkretne primjere dobre prakse u području inkluzije te dale uvid na koji će način Programi unije CERV i Kreativna Europa podupiru ciljeve Europske komisije na području inkluzije u razdoblju 2021.-2027. Nakon prvog panela, prisutnima se online obratio Marco Paiva, predsjednik udruge Terra Amarela iz Portugala te predstavio rad svoje udruge koja uključuje skupinu umjetnika-osoba s invaliditetom iz različitih kreativnih područja.

Detaljnije o događaju pročitajte na: https://europedirect-kkz.eu/europe-direct-koprivnicko…/

 

Skip to content