Close

„INFO ZUM – ALL ABOUT YOUTH” – edukacija za članove udruga mladih i za mlade

Dio tima Inkluzivne kuće Zvono sudjelovao je u šestodnevnoj  edukaciji/treningu za članove udruga mladih i za mlade, od 6. do 13. lipnja 2022., u prostoru Trening centra udruge PRONI Centar za socijalno podučavanje u Pirovcu.

Trening je pokrio opće informacije o području rada s mladima, trenutnom društvenom okviru za organizirani rad s mladima, informiranju mladih, motivaciji i uključivanju mladih te informacije o mogućnostima koje im se pružaju kroz javne pozive i natječaje za financiranje udruga i inicijativa u području mladih. Trening je namijenjen voditeljima i članovima udruga mladih i za mlade i onima koji se područjem rada s mladima i informiranjem mladih žele sustavno baviti.

Trening je vodila Irena Mikulić, voditeljica programa obrazovanja PRONI Centra za socijalno podučavanje, certificirana trenerica ERYICA-e te Zdenka Radić, trenerica PRONI Centra za socijalno podučavanje.

Sudionici su kroz vježbe i grupni rad imali priliku učiti o vrijednostima i načelima u radu s mladima, dobrim i lošim osobinama radnika s mladima, etičkom kodeksu u radu s mladima, informiranju mladih, komunikaciji te alatima u radu s mladima. U praktičnom dijelu su imali priliku koristiti različite alate informiranja mladih, razviti i predstaviti metode za rad s mladima, predstaviti svoje organizacije, razmijeniti iskustva iz različitih zemalja te razviti ideje za međusektorsku i međunarodnu suradnju.

Trening je dio aktivnosti projekta ALL ABOUT YOUTH, financiranog kroz program ERASMUS+, s istom tematikom, na kojem su sudjelovali 10 sudionika iz 5 županija Istočne Hrvatske te još 21 sudionik iz 7 europskih zemalja.

Za više informacija o PRONI Centru za socijalno podučavanje posjetite https://proni.hr/.

Za više informacija o projektu posjetite https://proni.hr/portfolio-items/all-about-youth/?portfolioID=1284.

Skip to content