Close

"Info točka" u Belišću

Udruga djece i mladih s poteškoćama u razvoju “Zvono” iz Belišća sudjeluje u projektu “Empowerment Towards Equal Opportunities” kojeg provodi Info zona u partnerstvu s udrugom Cinaz iz Zadra te Argonautom iz Murtera.

U projektu koji je dio većeg europskog projekta ‘Grassroots Europe-for localwellbeing’ kojeg financira OpenSociety Institute iz Budimpešte, sudjeluje 15 udruga s područja Slavonije i Dalmacije  koje se žele baviti kvalitetnim informiranjem mladih .

Cilj projekta je uvođenje organizacije mladih/ za mlade u proces organiziranog informiranja i savjetovanja mladih.
Aktivnosti projekta usmjerene su na osnaživanje organizacija za organiziranje “Info točaka” putem kojih će mladi iz lokalnih zajednica imati mogućnost tražiti i pravovremeno primiti informaciju iz različitih područja koja ih zanimaju.

Sam projekt je dakako i prilika da i mladi s invaliditetom budu ravnopravno uključeni u procese informiranja u odnosu na većinske mlade te postanu aktivni sudionici društva u kojem žive.

Udruga „Zvono“ će predstaviti rad „Info točke“ na centru grada Belišća 27.10.2012. s početkom u 10h, dijeljenjem promotivnih materijala o informiranju mladih, upoznavanjem mladih s načelima informiranja, pružanjem informacija te provođenjem ankete na temu informiranja. Na samom događaju sudjelovati će Klub samozastupnika udruge „Zvono“, članovi neformalne grupe mladih „Fora“, članovi Savjeta mladih grada Belišća, volonteri Lokalnog volonterskog centra  te ostali mladi s područja Belišća i Valpova.

Skip to content